EVROSTAR PREMIJUM

BiH

 • Besplatan prevoz vozila u slučaju saobraćajne nezgode na području BiH, te besplatan prevoz – povratak troškova prevoza člana i njegove porodice autobusom ili željeznicom od mjesta nezgode do mjesta prebivališta – jednom godišnje.
 1. Pravo na besplatan prevoz vozila nakon saobraćajne  nezgode član ima pod uslovom da vozač/član nije izazvao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola,droga ili drugih opojnih sredstava.
 2. Članske povlastice za NOVE ČLANOVE koje se odnose na besplatan prevoz vozila, kao i na besplatan prevoz člana i putnika u vozilu u slučaju saobraćajne nezgode mogu se koristiti po isteku 48 sati od momenta učlanjenja, dok se ostale  članske povlastice mogu realizovati neposredno nakon učlanjenja.
 3. Članske povlastice koje se odnose na besplatan prevoz vozila mogu se ostvariti samo pod uslovom da je saobraćajna nezgoda prijavljena nadležnoj policijskoj stanici u skladu sa ZOBS BiH ili zemlje u kojoj se saobraćajna nezgoda dogodila, i  priložen zapisnik o izvršenom uviđaju.
 • 100 kilometara besplatnog prevoza vozila u slučaju kvara na teritoriji BiH – jednom godišnje.
 • 50 kilometara besplatnog prevoz vozila u slučaju saobraćajne nezgode na teritoriji Republike Srpske –tri puta godišnje.
 • Prevoz vozila u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode u BiH uz popust od 20%.
 • Besplatne usluge u radionicama Centara SPI AMS RS u trajanju do najviše jednog norma časa. Ugrađeni materijal i rezervni dijelovi padaju na teret člana.-dva puta godišnje.
 • Usluge u radionicama SPI AMS RS su po povlaštenim cijenama.
 • Popust na kupovinu goriva i svih drugih proizvoda izuzev duvana, duvanskih proizvoda i dopuna za mobilne telefone na NESTRO benzinskim pumpama od 3%.
 • Popusti u okviru KLUBA 1285 i Kluba Izvršioca.
 • Informacije o stanju na putevima i ostale putne informacije.
 • Besplatna organizacija svih vrsta pomoći na putu (BiH, Srbija, Crna Gora i Hrvatska).

 

Ostale zemlje Evrope

Besplatan prevoz vozila nakon saobraćajne nezgode iz bilo koje zemlje Evrope do mjesta stanovanja u BiH – neograničen broj puta godišnje.

Pravo se može ostvariti pod slijedećim uslovima:

 1. Da je vozilo oštećeno u saobraćajnoj nezgodi onesposobljeno za dalje kretanje na sopstveni pogon, te da se ne može lokalno popraviti u roku od 5 dana.
 2. da je saobraćajna nezgoda obavezno prijavljena policiji u skladu sa zakonom i priložen zapisnik o izvršenom uviđaju,
 3. da je nezgoda prijavljena informativno dispečerskom centru AMS RS na broj +387 51 34 1285 radi dobijanja saglasnosti i organizovanja pomoći,
 4. da je u trenutku saobraćajne nezgode proteklo najmanje 6 (šest) dana od dana učlanjenja (samo za nove članove),
 5. da vozač/član nije izazvao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola, droga ili drugih opojnih sredstava.

 

Popravka na putu u Evropi – neograničen broj puta godišnje.

U slučaju kvara ili saobraćajne nezgode, poslati profesionalnu službu za popravke na mjesto događaja što je brže moguće i praktično izvedivo, sa prioritetom popravke vozila na mjestu događaja. Popravka na mjestu događaja uključuje probijene gume, ispražnjen akumulator, nedostatak goriva i tečnosti, mehaničke ili električne kvarove.

AWP pokriva usluge rada u iznosu do 200 Eura. Sve troškove koji prelaze 200 Eura koji su pokriveni će plaćati korisnik direktno davaocu usluge u skladu sa cjenovnikom AWP-a.

Ugrađeni materijal i rezervni dijelovi padaju na teret člana.

Vuča vozila do 200 EU ili 100 kilometara: neograničen broj puta godišnje

Ako vozilo ne može popraviti gore pomenuta profesionalna služba za popravke, AWP će organizovati da se vozilo prevuče do najbližeg distributera robne marke ili do sljedeće garaže udaljenosti do 100 km.

AWP pokriva usluge u iznosu do 200 €. Sve troškove koji prelaze 200 € koji su pokriveni će plaćati korisnik direktno davaocu usluge u skladu sa cjenovnikom AWP-a.

Dodatne usluge – neograničen broj puta godišnje

U slučaju kvara koji je vozač sam sebi nanio kao što je gubitak ključeva, zaključani ključevi, pogrešno gorivo, nestašica goriva, probušene gume usluge će biti ograničene na popravljanje na mjestu i vuču.

Ako popravka vozila bude potrajala više od 24 sata i ako se kvar, nezgoda ili sudar desio u udaljenosti većoj od 100km od stalnog prebivališta nosioca osiguranja AWP će snositi troškove jedne od sljedećih usluga:

1) Smještaj do 3 noći- neograničen broj puta godišnje

Ako popravka vozila bude potrajala više od 24 sata i ako se kvar, nezgoda ili sudar desio u udaljenosti većoj od 100km od stalnog prebivališta korisnika, AWP će organizovati hotelski smještaj do maksimalnog ograničenja od 75 EUR po noći i po osobi za vremenski period ne duži od trajanja popravke vozila ali ne duži od 3 dana.

Troškovi doručka i ostale potrošnje nisu uključeni osim ako su uključeni u cijenu sobe.

     ILI

2) Zamjensko vozilo do 3 dana- neograničen broj puta godišnje

Ako popravka vozila bude potrajala više od 24 sata i ako se kvar, nezgoda ili sudar desio u udaljenosti većoj od 100km od stalnog prebivališta korisnika, AWP će organizovati zamjenu vozila za nosioca osiguranja za vremenski period ne duži od trajanja popravke vozila ali ni u kom slučaju duži od 3 dana do maksimalnog ograničenja od 70 EUR po danu.

Zamjena vozila zavisi od lokalne dostupnosti.

Ugovor o iznajmljivanju će biti „jednosmjernog‟ tipa ako se iznajmljeno auto koristi za povratak kući ili da se završi putovanje.

Iznajmljivanje će se odvijati na neograničenu kilometražu i u punoj vrijednosti osiguranja, ali gorivo, putarinu i dodatno osiguranje – kao što je osiguranje putnika, snosi nosilac osiguranja.

Prevoz dalje – neograničen broj puta godišnje

AWP će organizovati prevoz korisnika (uključujući putnike) ili do njegovog/njenog prvobitnog odredišta putovanja na teritoriji ili do njegovog/njenog uobičajenog mjesta prebivališta ako se nalazi u državi u kojoj je vozilo registrovano.

Gore navedeni prevoz će se obaviti vozom (prve klase) ili autobusom.

Besplatan pristup mreži pružatelja usluga u EVROPI i organizacija pomoći.

Usluga obuhvata:

 • Organizacija (samo organizacija) dodantih usluga, koje nisu pokrivene putem članstva,
 • Član prima informacije o sljedećoj radioni, trgovcu, vulkanizeru, nastavku putovanja itd.,

Pomoć na putu podrazumjeva:

 • neograničen broj asistencija godišnje, (izuzimajući BiH) 
 • 24 sata dnevno
 • 365 dana u godini
 • bilo gdje u Evropi