Proces obuke

1. TEORETSKA NASTAVA – Osposobljavanje počinje obukom iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, sa osnovama poznavanja motornih i priključnih vozila. Kada kandidat uspješno savlada ovaj dio obuke, izdaje mu se potvrda sa kojom stiče pravo na izlazak na polaganje.

2. PRVA POMOĆ – Ovaj dio obuke se odnosi na osposobljavanje iz oblasti pružanja prve pomoći licima povrijeđenim u saobraćajnoj nezgodi i razvijanje humanih odnosa među učesnicima u saobraćaju. Ovaj dio obuke se sprovodi od strane Crvenog krsta i doktora medicine, a sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela.

3.PRAKTIČNI DIO OBUKE – Nakon položenih testova i prve pomoći, kandidat pristupa obuci iz oblasti upravljanja motornim vozilom. Kada kandidat uspješno savlada ovaj dio obuke, izdaje mu se potvrda sa kojom stiče pravo na izlazak na polaganje završnog ispita.

Pravo polaganja imaju punoljetne osobe koje posjeduju ličnu kartu i mjesto boravka u Kozarskoj Dubici, odnosno prebivalište od najmanje 6 (šest) mjeseci.